2017 Ek Puanlı Başarı Sıralamasına Göre Tercih Yapılır mı?

Evet meslek liseli için çok karışık olan bazı durumları çözümleyelim;

1- eğer 2016 ve sonrasında meslek lisesinden mezun olmuşsanız ek puanı sadece kendi alanınızla ilgili 2 yıllık bölümlerde kullanabilirsiniz. Bu nedenle siz sadece TYT puanlarınıza bakacaksınız.

2- ek puanlı sıralamaya göre tercih yapmayın!!! Bu sizin ilgili bölümü tercih etme hakkı olan tüm adaylar içerisindeki sıralamanız değil. Sadece kendi alanınızdan mezun olanlar arasındaki sıralamanız.

3- TYT de tüm puan türleri birleştiği içinb bu yıl sıralamalarla tercih yapmak yanıltıcı olacaktır. Puanları kullanmanız daha doğru.

4- en sağlıklı yöntem puanınızla tercih yapmak ve burada tercih aralığınızı çok geniş tutmak.

hangi bölüm için ek puan alabildiğini aşağıdaki listeden öğrenebilirsin;

İndir (PDF)

 

 

YGS tablosunun devamı için TIKLA

LYS PUANLARI İÇİN 

Aşağıdaki tablonun sol sütunundan puanınızın yer aldığı aralığı bulun, hangi puan türünden sıralamaya bakmak istiyorsanız o puan türüyle kesiştiği nokta sıralamanızdır. İşaretli sıralama 360 puanın MF-2 puan türündeki sıralamasıdır (40.174). Bi üstünde 380 puan var onun sıralaması da 28.225 oluyor. eğer puanın 360-380 arası ise sıralaman da 28.225-40.174 arası olacaktır.

Önemli Not: Tablo ham puanlara göre hazırlanmıştır. Bu nedenle karşılaştırma yaparken ham puanınıza diploma puanınızın 0,06 ile çarpımından elde edeceğiniz ek puanı koyduktan sonra oluşan puanı karşılaştırınız.

2- Eğer 2012 mart ayından önce liseye kayıt yaptırdıysanız mezuniyet alanınızın devamı olan 2 ya da 4 yıllık bölümlere ek puan alabilirsiniz. Eğer bu tarihten sonra kayıt yaptırdıysanız yani 2016 ve sonrası mezunlardansanız; çok üzgünüm 4 yıllık  bölümler için ek puan alamazsınız. Sadece lisedeki alanınızın devamı olan 2 yıllıklar için ek puan alabilirsiniz. Ha benim ek puanım ben alırım derseniz; o ek puan 2016 ve sonrası mezunlar için sadece 2 yıllık bölümlerin tercihinde kullanılabilir.