Bilgisayar Mühendisliği

https://vimeo.com/324756903

 

Bilgisayar mühendisliği programı bilgisayar sistemlerinin yapısı, tasarımı, geliştirilmesi ve bu sistemlerin kullanımları konularında eğitim ve araştırma yapar.

Bilgisayar Mühendisliği’ne girmek için kaç net yapman gerekir? TIKLA ÖĞREN

TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİN SAHİP OLMASI GEREKEN NİTELİKLER:

Sayı ve sembollerle akıl yürütme gücüne,  bir işi öğelerine ayırıp işlem basamaklarını belirleme becerisine sahip, mantık yürütme ve tasarım yeteneği olan, yüksek hayal gücüne sahip, dikkatli, sabırlı, kendini sürekli yenileme gereği duyan, iyi bir araştırıcı, gözlerinde aşırı kusur bulunmayan kimseler olmaları gerekir.

BÖLÜMDE OKUTULAN BAZI DERSLER: 

Bilgisayar Mühendisliğinin Temelleri, Algoritmalar ve Programlama, Veri Yapıları,  Sonlu ve Kombinatorik Matematik, Sayısal Devre Tasarımı, İşletim Sistemleri, Veri Yönetimi ve Dosya Yapısı,  Yazılım Mühendisliği, Biçimsel Diller ve Automata Teori, Yeniden Yapıladırılabilir Hesaplama, Yapay Zeka, Bilgisayar Grafikleri.

KARİYER İMKANLARI:

Bilgisayar kullanımının hızla yaygınlaştığı günümüzde bilgisayar mühendisleri eğitim, endüstri, ticaret, hizmet, danışmanlık alanlarında faaliyet gösteren özel kuruluşlarda, kamu kuruluşlarında, bankalarda, üniversitelerde, bilgisayar donanımı ve yazılımı üreten ve pazarlayan firmalarda çalışabilirler. Kamuda çalışan bilgisayar mühendislerinin çoğunluğu sistem çözümleyicisi ve eğitmen olarak, özel kuruluşlarda çalışan bilgisayar mühendislerinin çoğunluğu ise, yazılım ve donanım geliştiricisi olarak çalışırlar. Bilgisayar mühendislerinin yoğun olarak özel sektörde çalıştıkları gözlenmektedir.

Ülkemizde bilgisayar mühendislerinin çalışma alanları donanım teknolojisini tasarlama ve üretmeden çok yazılım teknolojisi üzerinde yoğunlaşmıştır. Bilgisayar mühendislerinin en büyük sıkıntıları, işyerlerinde bilgisayar mühendisinin asıl yapması gereken işlerden çok bir bilgisayar operatörünün veya teknisyeninin normalde yapması gereken işlerle karşı karşıya bırakılmasıdır. Ülkemizde donanım ve yazılımı sıfırdan üreten sektörler halen mevcut olmadığı için bilgisayar mühendisleri asıl güç ve yeteneklerini ortaya koyamamaktadır.