Sabancı Üniversitesi Bursları

Tam Burs

Yıllık öğrenim ücretinin tamamından muafiyet
Koşullar: YKS sonucunda Tam Burs (Burslu) kontenjanından yerleştirilmek

Üstün Başarı Sakıp Sabancı Bursu:

Yıllık öğrenim ücretinin tamamından muafiyet + 9 ay boyunca ayda 1000 TL nakit ödeme + 2 kişilik odada yurt ücretinden muafiyet (Yurtta kalmayan öğrencilere Güz ve Bahar dönemleri için, yurt ücretinin 2/3’ü kadar dönemlik nakit ödeme); olağandışı durumlarda, yurt bursunun uygulanmasına yönetim tarafından karar verilir.
Koşullar: Herhangi bir program grubuna Tam Burs (Burslu) kontenjanından yerleştirilmiş olup; yerleştiği puan türündeki YKS sıralamasında ilk 1000 (bin) öğrenci içinde yerleşmiş olmak.

Onur Bursu:

Yıllık öğrenim ücretinin tamamından muafiyet + 4 kişilik odada yurt ücretinden muafiyet (Yurtta kalmayan öğrencilere Güz ve Bahar dönemleri için, yurt ücretinin 2/3’ü kadar dönemlik nakit ödeme); olağandışı durumlarda, yurt bursunun uygulanmasına yönetim tarafından karar verilir.
Koşullar: Herhangi bir program grubuna Tam Burs (Burslu) kontenjanından yerleştirilmiş olup; Üstün Başarı Bursundan yararlanmamış olmak.

Yarım Burs

Yıllık öğrenim ücretinin ½’ sinden muafiyet
Koşullar: Herhangi bir program grubuna Yarım Burs (%50 indirim) kontenjanından yerleştirilmek.

Şehit Çocukları Bursu

Üniversitemize ÖSYM ile ilk 50.000 sıradan yerleşen ve yerleştiği tarihte şehit çocuğu olan, burslu ya da burssuz olarak kayıt yaptıracak lisans öğrencilerinin, şehit çocuğu olduğunu belgelemesi ve üniversite tarafından onaylanması durumunda, “Şehit Çocukları Bursu” verilecektir. Tercih öncesi, adayların belgelerini üniversiteden yazılı olarak teyit ettirmeleri gerekmektedir. “Şehit Çocukları Bursu” kapsamında; öğrenim ücreti muafiyeti, 9 ay süre ile ayda 1.000 TL nakit ödeme ve Üniversite yurdunda kalmak isteyenlere 4 kişilik odada ücretsiz kalma olanağı sağlanır (Yurtta kalmayan öğrencilere Güz ve Bahar dönemleri için, yurt ücretinin 2/3’ü kadar dönemlik nakit ödeme); olağandışı durumlarda, yurt bursunun uygulanmasına yönetim tarafından karar verilir.

Milli Sporcu Bursu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan mutabakat bağlamında, Milli Takıma dahil olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen aşağıda belirtilen alanlarda, son 4 yıl içinde uluslararası seviyede başarılı olduğu belgelendirilen sporculardan; üniversitemize ÖSYM kanalıyla yerleşip, YKS sıralamasında ilk 100.000 içerisinde olan kısmi burslu veya burssuz olarak kayıt yaptıran lisans öğrencilerine “Milli Sporcu Bursu” verilecektir. Tercih öncesi, adayların Bakanlıktan aldıkları belgelerini üniversiteden yazılı olarak teyit ettirmeleri gerekmektedir. “Milli Sporcu Bursu” kapsamında öğrenim ücretinin tamamından muafiyet sağlanır.
ALANLAR
1.Grup; Olimpiyat, Paralimpik ve Deaflimpik Oyunları, Gençlik Olimpiyatları, Olimpik ve Paralimpik spor dallarının büyükler kategorisindeki Dünya ve Avrupa Şampiyonası Finalleri, Dünya ve Avrupa Şampiyonası yapılmayan spor dallarının büyükler kategorisindeki Dünya ve Avrupa Kupaları Finallerinde madalya kazanan sporcular.
2.Grup; Olimpik ve Paralimpik spor dallarında Ümitler, Gençler ve Yıldızlar kategorisindeki Dünya ve Avrupa Şampiyonası Finalleri, Dünya ve Avrupa Şampiyonası yapılmayan spor dallarının Ümitler, Gençler ve Yıldızlar kategorisindeki Dünya ve Avrupa Kupaları Finalleri, Avrupa Oyunları, Üniversite Oyunları, Akdeniz Oyunları, İslam Oyunları, Avrupa Olimpik Gençlik Yaz ve Kış Festivalleri, FISU (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) tarafından düzenlenen Dünya Şampiyonaları’nda madalya kazanan sporcular ve Olimpiyat, Paralimpik ve Deaflimpik Oyunları ile Gençlik Olimpiyatları’na katılan sporcular.
3.Grup; Olimpik ve Paralimpik spor dallarında düzenlenen ve uluslararası federasyonların yarışma takviminde yer alan, ferdi spor dallarında en az 16 ülke sporcusu, takım sporlarında en az 9 ülke takımının katıldığı uluslararası yarışma ve turnuvalarda madalya kazanan sporcular ile Olimpik ve Paralimpik spor dallarının Büyükler, Ümitler, Gençler ve Yıldızlar kategorilerinde düzenlenen Avrupa ve Dünya Şampiyonası finalleri ile Dünya ve Avrupa Şampiyonası yapılmayan spor dallarının büyükler, ümitler, gençler ve yıldızlar kategorilerindeki Dünya ve Avrupa Kupaları finallerine katılan sporcular.

Diploma Katkı Bursu

Üniversitemize ÖSYM ile yerleştiği tarihte, burslu ya da burssuz olarak kayıt yaptıracak lisans öğrencilerinin Üniversiteye ilk kayıt döneminde, aşağıda belirtilen farklı diplomalar için belirlenen kriterleri sağladığını belgeleyerek bildirimde bulunması (tam burslular hariç) durumunda; “Diploma Katkı Bursu” verilecektir. Diploma Katkı Bursu kapsamında, ek olarak %10 öğrenim ücreti muafiyeti sağlanır.Katkı sağlayacak diploma türleri ve kriterleri şunlardır:IB diploma notu 34 ve üzeri olmak, ABITUR diploma notu 2 ve altı olmak,MATURA diploma notu 2 ve altı olmak,MATURITA diploma notu 80 ve üzeri olmak,SAT sınavı 1410 puan ve üstü olanlardan YKS başarı sıralamasında ilk 25.000 (yirmibeşbin) içinde yer almış olmak.

Öğrenime Devam Ederken Sağlanan Burs Olanakları

Her akademik yılın sonunda, belirlenen başarı seviyesini sağlamış öğrencilere çeşitli kapsamlarda burs olanakları sunulmaktadır. Üniversitemizde verilmekte olan burslar, her yıl Üniversite Yönetimi ve Burs Komitesi tarafından değerlendirilerek; yeni kontenjan, kapsam, koşul ve sayılar saptanabilir.

Sakıp Sabancı Teşvik Bursu: Öğrenime devam ederken “üstün akademik başarı” veya “akademik başarı ve ihtiyaç” nedeniyle sağlanan “Sakıp Sabancı Teşvik Bursu”; yıllık öğrenim ücretinin %100’ü, %50’si ya da %25’i şeklinde verilir. Sakıp Sabancı Teşvik Bursunu, Mütevelli Heyeti her yıl değerlendirerek, yeni kontenjan, kapsam ve koşullar saptayabilir.
Dilek Sabancı Bursu: Sabancı Üniversitesi lisans öğrencilerinden; ikinci sınıftan üçüncü sınıfa geçen ve gerekli başarı koşullarını sağlayan 5 öğrencinin yıllık öğrenim ücretinin %100’ünü kapsayan burs, başvuru olmaksızın “akademik başarı” nedeni ile verilir. Öğrencinin disiplin cezası almaması, normal öğrenim süresi içinde olması ve her yıl genel not ortalamasının en az 2.50 olması koşulu ile bursu mezuniyetine kadar devam eder.
Hacı Sabancı Bursu: Sabancı Üniversitesi lisans öğrencilerinden; birinci sınıftan ikinci sınıfa geçişte genel not ortalaması en az 3.50 olan ve ihtiyaç sahibi öğrenciler arasında en yüksek genel not ortalamasını sağlayan bir öğrenciye verilir. Öğrencinin disiplin cezası almaması, normal öğrenim süresi içinde olması ve her yıl genel not ortalamasının en az 2.50 olması koşulu ile bursu mezuniyetine kadar devam eder. Burs, öğrenim ücreti ve dört kişilik odada yurt ücretinden muafiyet ile yıllık 750 TL’ye kadar kitap desteği ve 9 ay boyunca aylık 1000 TL nakit ödemeyi kapsar.
Türkan Sabancı Bursu: Sabancı Üniversitesi lisans öğrencilerinden; birinci sınıftan ikinci sınıfa geçişte genel not ortalaması en az 2.50 olan, ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrenciler arasında en yüksek genel not ortalamasını sağlayan öğrencilere bir akademik yıl süresince verilir. Türkan Sabancı Bursu; yıllık öğrenim ücretinden muafiyeti ve 9 ay boyunca aylık 600 TL nakit ödemeyi kapsamaktadır.
Sabancı Vakfı İhtiyaç Bursu: Sabancı Üniversitesi lisans öğrencilerinden; birinci sınıftan ikinci sınıfa geçişte genel not ortalaması en az 2.50 olan, burssuz ya da kısmi burslu olup, ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrenciler arasında en yüksek genel not ortalamasını sağlayan 5 öğrenciye bir akademik yıl süresince verilir. Sabancı Vakfı İhtiyaç Bursu; ödemekle yükümlü olunan öğrenim ücretine ek %25 öğrenim ücreti muafiyetini kapsamaktadır.
Tenzile Erdoğan Bursu: Sabancı Üniversitesi lisans programı ikinci sınıfında öğrenim görecek, genel not ortalaması en az 2.50 olan, tercihen İstanbul dışından gelen ve Yönetim Bilimleri programına kayıtlı olan öğrenciler arasından, ihtiyaç sahibi bir kız öğrenciye mezuniyetine kadar “Tenzile Erdoğan Bursu” verilecektir (Genel not ortalamasının 2.50’nin altına düşmesi durumunda öğrencinin burs durumu tekrar değerlendirilecektir). Tenzile Erdoğan Bursu yıllık öğrenim ücreti muafiyeti ile, 2 kişilik yurt ücretinden muafiyeti ve 9 ay süreyle ayda 700 TL nakit ödemeyi kapsamaktadır.
Ayşe (Gül) Aktaş Bursu: Bu burs; annesinin adını Sabancı Üniversitesi’nde yaşatmak isteyen değerli bağışçımız tarafından verilmektedir. Sabancı Üniversitesi lisans programı birinci sınıfı tamamlamış ve genel not ortalaması en az 2.50 olan öğrenciler arasından, Burs Komitesi’nce belirlenen ihtiyaç sahibi iki kız öğrenciye normal öğrenim süresi içerisinde mezuniyetine kadar “Ayşe (Gül) Aktaş Bursu” verilecektir. (Genel not ortalamasının 2.50’nin altına düşmesi durumunda öğrencinin burs durumu tekrar değerlendirilecektir) Ayşe (Gül) Aktaş Bursu; yıllık öğrenim ücretinden muafiyet ve 4 kişilik yurt ücretinden muafiyeti kapsamaktadır.
Mehmet Zorlu Vakfı Bursu: Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi veya Yönetim Bilimleri Fakültesi lisans programlarına yerleşen Tam Burslu (%100 öğrenim ücreti muafiyeti) öğrenciler arasından, başarılı ve ihtiyaç sahibi beş öğrenciye Mehmet Zorlu Vakfı tarafından; başarı durumunun devam etmesine bağlı olarak normal öğrenim süresi boyunca 9 ay süreyle aylık 600 TL burs verilmektedir.
Deloitte Eğitim Vakfı (DEVAK) Bursu: Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi veya Yönetim Bilimleri Fakültesi lisans programlarına yerleşen, üçüncü veya dördüncü sınıf Tam Burslu (%100 öğrenim ücreti muafiyeti) öğrenciler arasından; en fazla ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere DEVAK-Deloitte Eğitim Vakfı tarafından; normal öğrenim süresi boyunca 9 ay süreyle, her bir bursiyerin başarı durumuna göre aylık 700-1000 TL, burs verilmektedir.
Aylık İhtiyaç Bursu: Her akademik yıl için ilan edilen sürelerde, aylık ihtiyaç bursu başvurusunda bulunan öğrenciler, Burs Komitesi tarafından uygun görüldükleri takdirde bu burstan yararlanabilirler. Karşılıksız olan Aylık İhtiyaç Bursu, en fazla 9 ay süresince aylık nakit ödemeyi kapsar. Maddi gereksinimin devam etmesi durumunda, ögrencinin her akademik yıl için yeni başvuru yapması gerekir.