Diş Hekimliği
Diş hekimi; insan sağlığı ile ilgili olarak dişlerin, diş etlerinin, ağız boşluğu, çene ve komşu dokularının sağlığının korunması, diş ve çene düzensizliklerinin teşhis, tedavi ve rehabilite edilmesiyle ilgili her türlü mesleki faaliyeti icra etmeye yetkili kişilerin yetiştirilmesi.
Diş Hekimliği Kaç Netle Kazanılır? TIKLA ÖĞREN
TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİN SAHİP OLMASI GEREKEN NİTELİKLER:
Normalin üstünde genel yeteneğe sahip, fizik, kimya özellikle biyoloji konularına ilgili ve bu alanda başarılı, el ve parmaklarını ustalıkla kullanabilme yeteneğine sahip, ellerini ve gözlerini eşgüdümle kullanabilen, üç boyutlu görebilme becerisine sahip, şekil ve uzay ilişkilerini görebilen, insanlarla uğraşmaktan sıkılmayan, estetik anlayışı yüksek kimseler olmaları gerekir.
Diş hekimliği mesleği bedenen efor gerektirmekte olup, çeşitli meslek hastalıklarına yakalanma riski de oldukça yüksektir.
BÖLÜMDE OKUTULAN BAZI DERSLER:
Biyokimya, Biyoistatistik, Organik Kimya, Fizik, Tıbbi Biyoloji, Protez Pratik, Anatomi, Histoloji, Biyofizik, Farmakoloji, Genel Cerrahi, Ağız Hastalıkları, Diş Hekimliği Tarihi, Çene-yüz Cerrahisi, Psikiyatri.
Stajlar: Cerrahi, Protez, Tedavi, Periodontoloji, Ortodonti, Pedodonti, Oral Diagnoz ve Radyoloji Bilim dalında en az 4 hafta yapılır.
KARİYER İMKANLARI:
Diş hekimleri, kendi başlarına icra edilen bir mesleğin mensuplarıdırlar. Bağımsız çalışmak isteyen kişiler için ideal bir meslektir.
Diş Hekimlerinden: Serbest çalışmak isteyenler; Muayenehanelerde, Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışmak isteyenler: Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda, Diş Hekimliği Fakültelerinde, Diğer Kamu kurum ve kuruluşlarında, Para Medikal Alanlarda çalışmak isteyenler ise Ağız ve diş sağlığı bakım ürünleri üreten, pazarlayan ticari kuruluşlarda, diş hekimliği alet, cihaz ve malzeme üreten pazarlayan ticari kuruluşlarda çalışabilirler.