Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Tıbbi tedavi ve araştırmalarda elde edilen bulguların derlenmesi, düzene konması, raporlanması, hekim ve araştırmacıların hizmetine sunulması konularında çalışabilecek kişiler yetiştirmektir.

TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİN SAHİP OLMASI GEREKEN NİTELİKLER:
Tıbbi dokümantasyoncu ve sekreter olmak isteyenlerin; El ve parmakları, görme ve işitme organları sağlam, Ayrıntıyı algılayabilen, Dikkatli, düzenli Kurallara uyan, sorumluluk sahibi, Kapalı ortamlarda oturarak çalışmaktan hoşlanan, Sabırlı ve insanlarla rahat iletişim kurabilen kimseler olmaları gerekir.

BÖLÜMDE OKUTULAN BAZI DERSLER:

Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik programının;

1. Yıl: Psikoloji, Biyoistatistik, Bilgisayar, Anatomi, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Farmakoloji, Histopataloji, Tıbbi Terminoloji, Daktilografi, Hastalık Bilgisi, Stenografi, Halk Sağlığı ve Tıbbi Deontoloji, İlk Yardım,

2. Yıl: Tıbbi Dokümantasyon ve Arşiv Bilgisi, Daktilografi, Araştırma Teknikleri, Stenografi, Halkla İlişkiler, Tıp Kütüphaneciliği, Sağlık Yönetimi, Büro Teknikleri ve Yönetimi gibi meslek dersleri ile 1. ve 2. sınıflarda Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi, Türk Dili,Yabancı Dil, Güzel Sanatlar ve Beden Eğitimi gibi kültür dersleri okutulur. Programda eğitim teorik ve pratik olarak verilmektedir.

KARİYER İMKANLARI:
Üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri, adli tıp kurumları, sağlık ocakları, özel hastane ve klinikler, özel muayenehane hekimliği, tıbbi yazılım (tıbbi dergi, bülten, abstrak vb. hazırlama hizmetleri) şirketlerinde, medikal malzemenin satış ve tanıtım işlerinde, ambulans şirketlerinde görev alabilirler. Kısacası sağlıkla ilgili tüm birimlerde tibbi dökümantasyon, arşivleme ve sekreterlik hizmetlerinde çalışabilirler.