Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümünde, üretimin yapılacağı atölye ve fabrikayı planlamanın yanında; ağaç malzemeden üretilecek ürünlerin tasarımını, projelendirilmesini ve maliyet analizini yapan, üretim için gerekli malzemeyi temin eden ve stok planlamasını gerçekleştiren, istenilen miktar, zaman ve kalitede üretimi sağlayarak elde edilen ürünleri pazarlayan nitelikli Ağaç İşleri Endüstri Mühendisleri yetiştirilmektedir.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği’ne girmek iç kaç net yapmak gerekir? TIKLA ÖĞREN

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü; ülkemiz için çok gerekli olan ve geniş bir istihdam alanına sahip mobilya, ahşap yapılar ve ağaç işleri endüstrisine uygulama yönü güçlü mühendisler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİN SAHİP OLMASI GEREKEN NİTELİKLER:

Yabancı dil bilen, çalıştığı her ortamda problem çözme, verimlilik artırma ve AR-GE yeteneğine sahip; hem tasarımcı, hem planlamacı, hem de üretimci olan, donanımlı ağaç işleri endüstri mühendisleri bu program kapsamında alacakları bilimsel ve teknik becerilerle, kendi sektörlerinde yetişmiş eleman eksikliğini gidereceklerdir.

BÖLÜMDE OKUTULAN BAZI DERSLER:

Temel Kimya, Mobilya Konstrüksiyon,  Ahşap İşleme Makinaları, Teknik Elektrik, İç Mimari ve Dekorasyon, İş Hukuku, Sözlü İletişim Becerileri gibi derslerin yer aldığı   kapsamlı bir ders programını sahip bulunmaktadır.

KARİYER İMKANLARI:

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisleri, imza yetkisi olan bir mühendis olarak; üretime yönelik atölye veya fabrika olmak üzere her türlü ahşap ve ahşap esaslı malzemelerden üretim yapan her ölçekteki işletmelerde, tasarım, proje, üretim, kalite kontrol, AR-GE ve pazarlama konularında etkin donanıma sahip olacaklardır. Genel olarak mobilya fabrikaları, belediyeler, Milli Prodüktivite Merkezi, DPT (Devlet Planlama Teşkilatı), TSE (Türk Standartları Enstitüsü), ve Türk Patent Enstitüsü, KOSGEB gibi kamu kurum ve kuruluşlarında mühendis, araştırmacı-planlamacı mühendis olarak görev alabilecekler, bu alanda faaliyet gösteren kendi işyerlerini de kurabileceklerdir.

Eğitim formasyonu alacak mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Teknik, Endüstri Meslek, Anadolu Meslek Liselerinde ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde ilgili bölümlerde “Teknik Öğretmen” olarak görev yapabileceklerdir.

Bölüm mezunları ayrıca, üniversitelerin ilgili fakültelerinde yer alan Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği bölümlerinde ve Meslek Yüksekokullarının ilgili programlarında öğretim elemanı olarak görev alabileceklerdir.