Beslenme ve Diyetetik

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş

Toplumda yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yerleştirilmesi, sağlığın korunması, hastalıkların iyileştirilmesi gibi konularda çalışabilecek insan gücünü yetiştirmek; bu alanda çalışmalar ve araştırmalar yaparak topluma katkı sağlamaktır.

Beslenme ve Diyetetik’e girmek için kaç net yapman gerekir? TIKLA ÖĞREN

TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİN SAHİP OLMASI GEREKEN NİTELİKLER:

Beslenme ve diyetetik alanında çalışacak kişilerin fen bilimlerine, özellikle kimya ve biyolojiye ilgili ve bu konularda başarılı, başkaları ile işbirliği yapabilen, insanlara yardım etmekten hoşlanan, dikkatli, sorumluluk sahibi kimseler olmaları gerekir.

BÖLÜMDE OKUTULAN BAZI DERSLER:

Beslenme İlkeleri,  Temel Kimya, Genel İktisat , Besin Hazırlama ve Pişirme Teknikleri, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Besin Kimyası ve Analizleri,  Anatomi, Diyetetik Uygulamalarında İlke ve Sorunlar, Kurum ve Hastane Beslenme Stajı, Biyoistatistik, Egzersiz ve Beslenme.

KARİYER İMKANLARI:

Mezunlar, Diyetisyen olarak sağlık kuruluşlarında yataklı tedavi kurumları diyetisyenliği ve halk sağlığı diyetisyenliği yapabilirler,  Toplu beslenme yapan kuruluşlarda çalışabilirler, Beslenme eğitimcisi ve öğretmen olarak eğitim kurumlarında çalışabilirler, Araştırma ve endüstri kuruluşlarında görev alabilirler.

Diyetisyenlik ülkemizde yeni gelişen bir meslek alanıdır. Okullarda, sosyal hizmet kurumlarında, hastanelerde, kamu ve endüstri kuruluşlarında vb yerlerde diyetisyenin çalışmalarından yararlanma eğilimi artmaktadır. Bu nedenle iyi yetişmiş bir diyetisyenin iş bulma imkanları çoktur.