Çağdaş Türk Lehçeleri Ve Edebiyatları
Tarihsel derinlik ve karşılaştırmalı metodoloji de dikkate alınarak, Bölümümüzde, modern Türk toplumlarının başta dilleri olmak üzere, edebiyat tarihleri, bugünkü edebî durumları, siyasî ve kültür tarihleri, sosyo-kültürel ve ekonomik yapıları üzerine araştırmalar yapmak ve bu alanda çalışacak uzmanlar yetiştirmek.
Çağdaş Türk Lehçeleri Ve Edebiyatları’na girmek için kaç net yapman gerekir? TIKLA ÖĞREN
TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİN SAHİP OLMASI GEREKEN NİTELİKLER:
Sözel yeteneğe ve güçlü bir belleğe sahip, dil konusunda çalışmaya hevesli, özellikle Türk dili, edebiyatı ve tarihine meraklı kimseler olması gerekir.
BÖLÜMDE OKUTULAN BAZI DERSLER:
Türk Dili Tarihi, Eski Yazı, Türk Kültürü Araştırmaları, Türk – Rus İlişkileri, Arap Harfli Türkçe Metinleri Okuma – Anlama, Türk-Çin İlişkileri, Türkiye-Türk Cumhuriyetleri İlişkileri.
KARİYER İMKANLARI:
Programdan “Türkolog” unvanıyla mezun olan öğrenciler, Türk cumhuriyetleri ile iş yapan özel sektörün sunduğu zengin iş imkanları dışında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında, çeşitli araştırma kurumlarında alan uzmanı olarak çalışabilmektedirler.
Mezunlar, gerekli pedagojik şartları yerine getirdiklerinde örgün eğitim kurumlarının orta öğretim programlarında Türk dili ve edebiyatı ve Türkçe öğretmenliği yapma hakkına da sahiptirler.