Biri Puan Hesaplama Robotumu Dedi!

Sizin İçin Puan Hesaplama Robotlarını inceledik. İŞTE SONUÇLAR.

Puan Hesaplama Robotları Ne Kadar Güvenilir?

Sınav sürecinde en çok merak edilenlerden biri de; kaç net yaparsam kaç puan alırım?

Bu sorunun cevabını öğrenmek için de Puan Hesaplama Robotlarını kullanıyoruz. Biz dogrutercihler.com ekibi olarak internette yaygın olarak kullanılan 5 robotu gerçek sınav sonuçlarıyla karşılaştırdık. Aşağıdaki grafiklerde de görüleceği gibi robotların hiçbirisi bu testten tam not alamadı!

Grafiklerde, yeşil renkli 1. Sütun örnek öğrencinin gerçek sınav sonucunu gösteriyor. Diğer sütunlar farklı robotlarda aynı doğru-yanlış sayılarıyla hesaplanmış puanlar. Görüldüğü gibi ÖSYM sonucuna en yakın hesaplayan 8 puan civarında yanılmayla hesaplayabilmiş.

Bu konu çok önemlidir. Çünkü birçok öğrenci buna göre hedeflerini belirliyor. Genelde öğrenciler şu an denemelerde yaptıkları nete göre bu robotlarla puanlarını hesaplıyor. Daha sonra gelen puanlara uygun bölümleri araştırıp hedeflerini belirliyorlar.

Bu sıralamayı şöyle değiştirmek daha uygun olacaktır; öncelikle okumak istediğiniz bölümü belirleyin (Bölümleri tanıtan videoları sitemizde bulabilirsiniz). Daha sonra bu bölümün kaç puanla öğrenci aldığını araştırıp (2015 Bölümlere Göre Taban Puanları adlı kitabımıza buradan ulaşabilirsiniz), ona uygun netler yapmayı kendinize hedef olarak koyun. Böylece netlerinizi arttırıp hedefinize ulaşmak için de bir motivasyon kaynağı oluşturmuş olursunuz

Gerçek sınav sonuçlarına göre kaç netle kaç puan alındığını gösteren tablomuzu 2015 YGS Net-Puan-Başarı Sıralaması adlı yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Örnek Öğrenci Doğru Yanlış Sayıları
Türkçe
DOĞRU YANLIŞ NET
35 4 34
Sosyal Bilimler
DOĞRU YANLIŞ NET
25 6 23,5
Matematik
DOĞRU YANLIŞ NET
36 2 35,5
Fen Bilimleri
DOĞRU YANLIŞ NET
37 1 36,75


tercihrobotu2 tercihrobotu3 tercihrobotu4