Otomotiv Mühendisliği

Otomotiv sektörünün ürettiği motorlu taşıtlar, günümüzde deniz yolları, karayolları ve demiryolları gibi geniş bir alanda kullanılmaktadır.

Otomotiv Mühendisliğini Kazanmak için Kaç Net gerekir? TIKLA ÖĞREN

Program uluslararası düzeyde otomotiv tasarım ve teknolojileri alanında bilimsel ve teknolojik gelişim için bilgi üretilmesi, uygulanması ve yayılması, taşıt tasarım yeteneğinin kazanılması ve teknoloji üretilmesi, otomotiv sektöründe küresel pazarlarda teknolojiye dayalı rekabet edebilecek günümüz ve geleceğin teknolojilerinin gelişimine yardımcı olabilecek, ulusal değerlere saygılı araştırmacı mühendisler yetiştirilmesini görev edinmiştir.

TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİN SAHİP OLMASI GEREKEN NİTELİKLER:

Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip, matematik ve fizik konularına ilgili ve bu alanda başarılı, mekaniğe karşı ilgi duyan, yaratıcı, tasarım gücü yüksek kimseler olmaları gerekir.

 

BÖLÜMDE OKUTULAN BAZI DERSLER:

Taşıt Tekniği, Motor Konstrüksüyonu, Raylı Taşıtlar, Arazi Taşıtları, Traktör ve Ziraat Makineleri, Ulaşım Tekniği, Roket Motorları, Modelleme ve Simülasyon, Otomatik Kontrol, Güç İletimi, Ziraatte Mekanizasyon, Taşıt Konstrüksüyonu.

KARİYER İMKANLARI:

Otomotiv mühendisleri, otomotiv şirketlerinin yanı sıra elektrik ve üretim mühendisliği yeterliliğine sahip işlerde, özel yetenek gerektiren mekanik işlerde, otomotiv sektörünün servisleri gibi bir çok endüstri alanında istihdam edilmektedir.

Otomotiv mühendisleri büyük otomobil, kamyon traktör, otobüs ve motosiklet şirketleri ile yarış takımları parça üretimleri araştırma ve geliştirme kısımlarında çalışabilmektedir.

Potansiyel iş alanları; motor, dişli kutusu üretimi, şasi ve kaporta yapımı, endüstri ürünleri ve diğer transport şirketleridir.

Otomotiv mühendisliği mezunları, teorik ve uygulamalı bilgi yaklaşımları nedeniyle hem yurt içinde hem de yurt dışındaki iş pazarlarında mükemmel kariyer fırsatı bulabilecektir.

Otomotiv mühendisliği mezunları, bir mühendis olarak atölye yönetiminde de uzman olacaklardır. Akademik kurumlarda, özel sektördeki firmalarda, askeri kuruluşlarda, kendi işyerlerini kurarak yurt içinde ya da yurt dışında görevler üstlenebilirler.