Rekreasyon

PROGRAMIN AMACI:
Rekreasyon, insanların yaşamlarında yapması zorunlu olan (örneğin yemek, uyumak, çalışmak vb.) durumlar dışında kalan serbest zamanda uygulanan aktivitelerdir. Toplumların kültürel ve ahlaki gelişimi büyük oranda serbest zaman kullanımı şekline bağlıdır. Rekreasyon Programı; öğrencileri rekreasyon programlarını uygulayabilecek biçimde ve genel kültür, alan bilgisi, yöneticilik ve eğiticilik açısından toplumun, alanın ve bireyin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte yetirmeyi amaçlar. Rekreasyon serbest zamanda yapılır. Rekreasyonla kişi gönüllü olarak ve tamamen kendi arzusu ile katıldığı etkinliklerde bulunur. Rekreasyon faaliyeti kişisel ve toplumsal fayda sağlar.

TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİN SAHİP OLMASI GEREKEN NİTELİKLER:
Rekreasyon Programında okumak isteyenlerin; çevresinde olan bitenlere ilgili, ayrıntıları fark eden, kişiler arası iletişimi kuvvetli, yaratıcı, bedensel yetenekleri olan ve spora ilgi duyan kişiler olması gerekir. Rekreasyon Bölümünü kazanan öğrenciler, meslekleriyle ilgili yabancı dil öğrenmek ihtiyacından dolayı, bir yıl yabancı dil hazırlık eğitimi almak zorundadır.

BÖLÜMDE OKUTULAN BAZI DERSLER:
Dört yıllık eğitim süresince, Rekreasyona Giriş, Sağlık Bilgisi ve İlk Yardım, Rekreatif Takım Sporları Hentbol, Rekreatif Takım Sporları Basketbol, Rekreatif Takım Sporları Voleybol, Rekreatif Takım Sporları Futbol, Serbest Jimnastik, Temel Bilgi Teknoloji Kullanımı, Ritim Eğitimi ve Müzik, İnsan Anatomisi ve Kinesiyoloji, Web Sayfası Tasarımı, Rekreatif Takım Sporları Hentbol gibi Farklı Kültürlerde Rekreasyon derslerini alırlar.

KARİYER İMKANLARI:
Rekreasyon bölümünden mezun olan öğrenciler, Turizm alanında Su sporları rekreasyon aktiviteleri animatörlüğü, kara sporları rekreasyon aktiviteleri animatörlüğü, sosyo-kültürel rekreasyon aktiviteleri animatörlüğü (halk oyunları, dans, müzik, festival, sergi vb.), sağlık turizmi tesislerindeki Rekreatif aktiviteler için animatörlük, çocuk rekreasyon aktiviteleri animatörlüğü gibi alanlarda çalışabildikleri gibi, iş sektörlerinde (sanayi), yerel yönetimlerde (belediyeler), Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde (gençlik kampları) ve üniversitelerde de istihdam edilebilirler.