Matematik Nasıl Çalışılır? Matematik Net Arttırma Taktikleri

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş

Birçok insan matematikte zayıf olduklarını ve gelişemeyeceklerini düşünüyor. Bu doğru değil. Kendinizi ona odaklanırsanız, siz de matematikte iyi olabilirsiniz. Matematikte ustalaşana kadar her gün bazı matematik kavramları üzerinde çalışın. Gerekirse, dışarıdan yardım isteyin. Bir öğretmen veya matematikte iyi olan biri becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca matematik hakkında sağlıklı bir tutum geliştirmek için çalışmanız gerekir. Pek çok insan konuyla ilgili kötü bir tutuma sahiptir ve “Şu anda matematikte iyi değilim, bu yüzden asla olmayacağım” diye düşünüyor. Bunun böyle olmadığını anlayın. Çoğu insan, daha çok çalışırsa, diğer tüm alanlarla ilgili olan bu alana daha fazla zaman ayırırsa matematiği geliştirebilir.

5 Adımda Matematikte Nasıl İyi Olunur

1- Sessiz bir ortamda çalışın. Matematikte iyi değilseniz, konsantre olabileceğiniz bir ortamda çalıştığınızdan emin olmanız gerekir. Çok fazla gürültü veya rahatsızlığın olmadığı bir alan bulun. İnternet bağlantısını kesin ve telefonunuzu kapatın. Ders çalışırken müzikten hoşlanıyorsanız, enstrümantal müzik indirin. Sözlü müzik veya çok yüksek sesli müzik, ders çalışırken dikkatinizi dağıtabilir.

2- Her gün pratik yapmak için zaman bulun. Matematik puanınızı yükseltmek istiyorsanız, matematiğin arkasındaki temel kavramları anlamaya başlayana kadar her gün pratik yapmanız gerekir. Bir programa bağlı kalın. Her gün herhangi bir çalışma saatine nerede uyum sağlayabileceğinizi görün. Belki de genellikle akşamın erken saatlerinde biraz zamanınız olur. Her gece sabah 6’dan akşam 7’ye kadar de matematik çalışmayı planlayabilirsiniz. Sürekli saatlerce ders çalışmamaya çalışın. Bu stres yaratabilir.

3-Bir problemin çözümünde yer alan mantığı ve süreci öğrenin. Birçok insan, başlamadan önce kavramları ve formülleri ezberlemeyi veya cevabı kafalarında bulmaları gerektiğini düşünür. Bu verimli değildir. Bunun yerine, matematik kavramlarını anlamaya çalışın. Bir denklemin nasıl ve neden çalıştığını görürseniz, onu daha kolay hatırlayabileceksiniz. Matematik derslerinde nedenini sormaktan çekinmeyin. Pisagor teoremi neden işe yarıyor? İkinci dereceden denklem mantıksal düzeyde nasıl çalışır? Temel kavramları anlamak, basit ezberden çok daha verimlidir. Bir şeyi temelinden anlarsanız, öğrenmek ve ezberlemek için daha az zaman harcarsınız. Denklemin anlamını biliyorsanız cevabınızı kontrol edebileceksiniz.

4- Her seferinde bir adım bir problem geliştirin. Matematik soruları çözerek, bir cevabı nasıl keşfedeceğinizi anlarsınız. Cevabı nasıl anlayacağınızı önceden planlamak yerine, denklemi adım adım seçmeniz yeterlidir. İleriyi düşünmeyin, yavaş gitmek, cevabın nasıl ortaya çıktığını görmenizi sağlayacaktır. Soruyu tamamladıktan sonra, üzerinden tekrar geçip süreci görebilirsiniz. Sürecin neden ve nasıl çalıştığını anlamaya çalışın.

5-Yanlış cevapları düşünün. Matematik hatalarınızdan çok şey öğrenebilirsiniz. Yanlış bir cevap bulduğunuzda işleminizi tekrar gözden geçirin. Nerede ve nasıl yanlış yaptınız? Doğru cevabı nasıl alacağınızı bularak soruyu tekrar çözmeyi deneyin. Matematik problemlerini çözerken işlemlerinizi not etmek önemlidir böylece hata yaptığınızda tekrar gözden geçirebilirsiniz.