Tarla Bitkileri

Tarla Bitkileri Bölümün Hedefleri; özel sektöre ve resmi kuruluşlara ziraat mühendisi ve araştırıcı yetiştirmek üzere eğitim vermek,

Bitkisel üretimde karşılaşılan yetiştirme teknikleri ile ilgili problemlerin çözümüne yönelik araştırmalar yürütmek ve çözümler üretmek bitki ıslahı alanında klasik ve biyoteknolojik yöntemler kullanarak yeni çeşitler geliştirmek,

Bitki biyoteknolojisi konusunun yaygınlaştırılması ve geliştirilmesini temin etmek için araştırmalar yapmak ve eğitim-öğretimde bulunmak.

Tarla Bitkileri Kaç Netle Kazanılır? TIKLA GÖR
TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİN SAHİP OLMASI GEREKEN NİTELİKLER:

Fen bilimlerine ve özellikle biyoloji ve kimyaya ilgili ve bu alanda başarılı, bilimsel meraka ve araştırmacı yapıya sahip, hem büroda ve laboratuvarda, hem de açık havada çalışmaktan hoşlanan, sabırlı, dikkatli gözlem yapabilen, arazide çalışabilmek için bedence sağlam ve güçlü kimseler olmaları gerekir.

BÖLÜMDE OKUTULAN BAZI DERSLER:

Nişasta Ve Şeker Bitkileri, Serin İklim Tahılları, Bitkisel Gen Kaynakları, Lif Bitkileri, Tarla Denemelerinin Planlanması ve Değerlendirilmesi, Botanik, Zooloji, Fizik, Kimya, Matematik, İstatistik, Ekonomi.

KARİYER İMKANLARI:

Bölümden mezun olan Ziraat Mühendisleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ziraat Bankası ve bazı diğer bankalar, Tarım Kredi Kooperatifleri, Belediyeler, özel tohum firmaları, yağ fabrikalarında, hayvan çiftliklerinde, tarımsal ilaç firmaları, özel çiftlikler ve seracılık işletmeleri gibi kurum ve kuruluşlarda çalışma olanağı bulabilmektedirler.

Ayrıca tohum gübre ve zirai ilaç bayiliği yapabilmekte, kendi işyerlerini ve üretim tesislerini kurup işletebilmektedirler.

Alana yönelik öğretim yapılan üniversitelerde de istihdam edilmektedirler.