Elektrik Elektronik Mühendisliği
Elektrik elektronik mühendisliği elektrik üretim, iletim ve dağıtımından, bilgisayar tabanlı sistemlerin tasarım, üretim ve işletmesine, haberleşme sistem ve tesislerinin kurulum ve işletilmesinden, elektronik alet ve teçhizatın üretim, bakım ve geliştirilmesine kadar geniş bir yelpazeyi kaplar.
Elektrik Elektronik Mühendisliği’ne girmek için kaç net yapman gerekir? TIKLA ÖĞREN
TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİN SAHİP OLMASI GEREKEN NİTELİKLER:
Elektrik ve elektronik mühendisi olmak isteyenlerin; üst düzeyde akademik yetenek ve analitik düşünme yeteneğine sahip, fen alanına özellikle fizik konularına ilgili, planlama, tasarım gücü kuvvetli, mekanik yeteneği olan, sorumluluk duygusu gelişmiş, risk alabilen, kurallara uyan, yönergeleri izleyebilen, ekip çalışmasına yatkın, ileriyi görebilme ve koşulları değerlendirme yeteneğine sahip, başkalarını yönetebilen ve işbirliği halinde çalışabilen, yeniliklere açık kimseler olmaları gerekir.
BÖLÜMDE OKUTULAN BAZI DERSLER:
Elektrik Ölçme, Elektrik Makineleri, Güç Sistemleri Analizi, Enerji Üretimi, Güç Elektroniğinin Endüstriye Uygulanması, Elektriğin Endüstride Kullanılması, Elektrik Santralleri, Bilgisayar Programlaması, Teknik Resim Mühendislik Çizimi, Kompleks Hesaplama, Mantıksal Analizi, Elektronik Devreleri, Sinyal ve Sistem İşleme, Haberleşme, Mikrodalga
KARİYER İMKANLARI:
Elektrik Elektronik mühendisleri, elektrik santralleri, şantiye ve inşaatlar, elektronik üzerine çalışan laboratuvarlar ve bürolarda çalışmaktadırlar. Elektronik, manyetik, bilgisayar programlama, haberleşme gibi alnları içeren veya bu alanlarla ilgili her iş kolunda çalışabilirler. elektrik-elektronik mühendisleri kamuda TRT, EÜAŞ, TETAŞ, TEİAŞ, TÜRKSAT, TÜBİTAK (UEKAE, İLTAREN, SAGE, MAM), EİE, TEMSAN, EPDK, SSM gibi kurumlarda çalışırken; özelde en çok tercih edilen kurumlar Türk Telekom, AVEA, Turkcell, Vodafone gibi telekomünikasyon şirketleri, Aselsan, Havelsan, Roketsan, TUSAŞ (TAİ), Milsoft, Nortel gibi savunma sanayii şirketleridir.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği günlük hayatı kolaylaştıran ve yaşam kalitesini artıran teknolojik ürünlerin ortaya çıkmasında önemli rol üstlenen mühendislik dallarından biridir. Dolayısıyla, bugün her alanda hızla büyüyen ülkemizde endüstride birinci dereceden ihtiyaç duyulan bir meslek olmasının yanında gelecekte de daha uzun yıllar Elektrik-Elektronik Mühendislerine ihtiyaç artarak devam edecektir.